Her er våre beste B2B-markedsføringstips

Dersom du selger produkter eller tjenester, og ønsker å oppnå gode resultater innen B2B er det viktig å ha en god plan, og en tydelig oppfatning av hvem du ønsker å nå med markedsføringen din.

Å drive med B2B-salg er gjerne vanskeligere enn B2C-salg, da det gjerne er flere som skal overbevises og har en mening om avgjørelsene rundt kjøpet.

Her er våre beste B2B-markedsføringstips: 

 1. Legg en detaljert plan
  Før du entrer B2B-markedet er det viktig å ha en plan på hva du ønsker å oppnå. En slik plan bør inneholde tydelige mål som er satt allerede før du går i gang med det du skal satse på. Tenk nøye gjennom hvordan du ønsker å gå frem!
 2. Bli kjent med kunden
  Når du har lagt en plan og er klar for å gripe kundene fatt, må du først tenke gjennom hvem du ønsker å ha som kunder. Å sette seg hårete mål er en fin ting, men hold et stort søkelys på de kundene som allerede har en interesse for deg, og bygg videre på den. Det er også viktig å ha i bakhodet at du alltid bør bli så godt kjent med målgruppen som mulig. Sett deg inn i de aktuelle bransjene.
 3. Forstå kjøpsreisen
  Bak ethvert kjøp ligger en kjøpsreise. Den starter med at kunden støter på et problem. Deretter går det opp for kunden hvor stort problemet er og at dette er et problem som bør gjøres noe med. Da ser man etter en løsning, og kjøper produkter som tilfredsstiller behovet man har. Når du ser etter mulige kunder, kan det være lurt å kjenne til dette og hvordan du kan bruke dette til din fordel.
 4. Strategi
  Bruk planen du satte deg fra start til å utvikle en strategi, som gjør at du kan innfri målene du har satt deg. Vi i Skarp har god kunnskap om ulike former for strategiarbeid og vil gjerne hjelpe deg med å finne den rette retningen!
 5. Iverksett!
  Når du har satt en strategi og planlagt hvilken vei du skal gå for å komme i mål, må du gjøre nødvendige kommunikasjonstiltak. Dette er konkrete tiltak som må gjøres for at du skal komme dit du ønsker. Et eksempel på et slik tiltak er å lage en god nettside!